sheep.jpg

Districts competitie thuis

Vandaag (15 april) speelde de district competitie bij ons op het veld aan de Belgiëlaan. Bijna 140 spelers op het veld die allen hun best deden de tegenstander te overtreffen en hun wedstrijden te winnen hetgeen zoals altijd de een wat beter lukte dan de ander. Het werd een gezellige en sportieve drukte onder gunstige weersomstandigheden. Ik denk dat de dag zonder meer geslaagd genoemd kan worden.

Vooral door de inzet van onze vrijwilligers Cor (scheidsrechter), Ria en Tiny (kantine), Toon en Leo (veld, vlaggen, etc.) en tot slot Willem en zijn assistente Maria (wedstrijdleiding) wist men de dag tot een succes te maken.

Ik wil graag met name Ria en Tiny bewieroken en danken voor hun inzet in de kantine. Deze twee kanjers staan als team bij vrijwel alle toernooien en competities in de kantine. Hoe lang de dag ook duurt, ze gaan gewoon door en blijven altijd lachen. Petje af dames.

2e helft NPC

In de Petanque competitie werd er zaterdag begonnen met het programma van ons NPC team. We moesten tegen Elza Boules 2 spelen bij PUK. Op voorhand waren we favoriet, maar de 1e wedstrijddag moet je maar afwachten of het net zo loopt als in de 1e helft van de competitie. Alle spelers waren lekker op tijd. Tino, Dani, Marjon, Peter, John en Carel waren vandaag de spelers, die het moesten doen.

De 1e ronde doubletten schrokken we toch even, want de wedstrijd van Peter en Marjon ging niet zoals verwacht. Zij verloren hun wedstrijd met 13 – 9.  Er was natuurlijk wel een excuus, want Peter had iets te veel last van zijn rug.

Nu dan maar de hoop gezet op Tino en Dani, want deze stonden halverwege met 10 – 2 voor. Uiteindelijk werd het nog spannend, want de tegenpartij kwam terug tot 10 tegen 10. Maar gelukkig maakten zij het in de laatste mène uit met 3 punten en wonnen zij met 13 tegen 10. Gelukkig 1 tegen 1 en nu maar hopen dat John en Carel konden winnen. Dat zag er in het begin niet erg naar uit, want zij stonden tot het 7e punt telkens achter. Op een gegeven moment plaatste de tegenpartij iets minder en schoot Carel een paar keer een boule goed weg. Uiteindelijk werd het gelukkig nog 13 – 7 voor de kanjers. De druk was gelijk van de ketel, want de volgende partijen werden gewonnen. Peter, Carel en Marjon wonnen met 13 -5 en Tino, Dani en John met 13 – 10. Daardoor hoefde er in de laatste ronde nog maar 1 punt te worden gehaald. Dit lukte ruimschoots, want alle 3 de doubletten werden gewonnen. Lekker gevoel om op verder te bouwen naar de volgende wedstrijd. Dat is een thuis wedstrijd tegen Les Mille Iles. Ik moet wel even bekennen, dat je beter kan spelen dan als toeschouwer langs de kant te zitten. De eindstanden van de wedstrijden geven een iets vertekend beeld. Het was elke wedstrijd wel degelijk spannend. Maar goed voorlopig blijven we bovenaan staan.

Gerard Schoone

Paul en Joke kampioen doubletten

Afgelopen zondag was de laatste dag van ons interne doubletten kampioenschap. Hat aantal deelnemende teams was weliswaar wat laag, maar desondanks werd er door alle teams fel gestreden voor een zo mooi mogelijk eindresultaat.

Toen na de laatste partij al het stof was nedergedaald bleken Paul Jansson en Joke Visser de overtuigende kampioenen. Op de tweede plaats eindigden Peter de Wijn en Wouter Meyboom, de derde plaats werd opgeëist door An Meyboom-Out en Corrie Rustman. Allen van harte gefeliciteerd.

Onze dank gaat uit naar de wedstrijdorganisatie (John van Molenbroek en Willem van Kleef) en ook naar de dames (Tiny Christiaans en Ria Fakkeldij) die bij de toernooien toch elke keer maar weer de energie weten op te brengen om ons de hele dag van ons hapje en drankje te voorzien. Petje af dames, en hartelijk dank namens iedereen.

DGG succesvol in de WCD

Na drie dagen strijden hebben onze spelers beslag weten te leggen op een paar mooie plaatsen in de winter doubletten competitie (WCD) van district Noord-West.

In poule A zijn Paul Jansson en Marjon Schoone op de tweede plaats geeindigd. In poule C hebben Tino Rodriguez en Gerard Schoone de eerste plaats gepakt en mogen zichzelf derhalve kampioen noemen.

Allen van harte gefeliciteerd.

Woensdagperikelen

Dit (15-11-2017) was weer zo,n dag waar aan promotie voor het boulen in de breedste zin des woord- werd gedaan. Dit keer bij PUK. Nieuwe wedstrijdleider waarbij je kan merken dat alle begin moeilijk is. Mannen top gedaan vandaag. Jammer dat er zo weinig teams uit het district noord west vertegenwoordigd zijn, anders zou het plaatje helemaal compleet zijn. Maar liefst 6 teams van DGG doen mee aan dit toernooi. Als je ziet dat het toernooi van DGG op donderdag ook al vol zit zijn we goed op weg om een petanque vereniging te worden.
20171115_160300.jpg
Het NPC team staat boven aan in de competitie. Wat mij opvalt is het team gevoel dat je ervaart. Vandaag nog kreeg ik les cq advies van Carel en probeerde dat meteen uit. Dat komt zo positief over en dat is wat ik bedoel met team en club gevoel. Wij hopen dat we volgend jaar zeker een 2e team kunnen begroeten, want we zijn er van overtuigd dat dit de toekomst is voor het boulen. 2 Teams van DGG doen er mee in de doubletten competitie in het district en zijn goed op dreef. Nu maar hopen dat er volgend jaar meer teams gaan mee kunnen doen.

De nieuwe kleding komt er ook aan en er hebben maar liefst ongeveer 35 mensen kleding besteld. Ook dit geeft aan dat er op het ogenblik veel gebeurt in ons clubje. Goed bezette dagen en avonden. Nu hopen dat er nog meer mensen voor toernooien inschrijven, want we komen tot de ontdekking met elkaar dat als meer competitie en toernooien speelt word je beter gaat gooien en dat is weer goed voor je zelf en de club. Dan ga je petanque nog leuker vinden. Zaterdag over week spelen we thuis tegen Atlantic boules. Dit team heeft ook alles gewonnen dus het zou mooi zijn als we het thuis voordeel kunnen mee pakken en dus winnen. Dit was even een verhaaltje voor de liefhebber.

Gerard Schoone

Ga naar boven