voetje.jpg

Woensdagperikelen

Dit (15-11-2017) was weer zo,n dag waar aan promotie voor het boulen in de breedste zin des woord- werd gedaan. Dit keer bij PUK. Nieuwe wedstrijdleider waarbij je kan merken dat alle begin moeilijk is. Mannen top gedaan vandaag. Jammer dat er zo weinig teams uit het district noord west vertegenwoordigd zijn, anders zou het plaatje helemaal compleet zijn. Maar liefst 6 teams van DGG doen mee aan dit toernooi. Als je ziet dat het toernooi van DGG op donderdag ook al vol zit zijn we goed op weg om een petanque vereniging te worden.
20171115_160300.jpg
Het NPC team staat boven aan in de competitie. Wat mij opvalt is het team gevoel dat je ervaart. Vandaag nog kreeg ik les cq advies van Carel en probeerde dat meteen uit. Dat komt zo positief over en dat is wat ik bedoel met team en club gevoel. Wij hopen dat we volgend jaar zeker een 2e team kunnen begroeten, want we zijn er van overtuigd dat dit de toekomst is voor het boulen. 2 Teams van DGG doen er mee in de doubletten competitie in het district en zijn goed op dreef. Nu maar hopen dat er volgend jaar meer teams gaan mee kunnen doen.

De nieuwe kleding komt er ook aan en er hebben maar liefst ongeveer 35 mensen kleding besteld. Ook dit geeft aan dat er op het ogenblik veel gebeurt in ons clubje. Goed bezette dagen en avonden. Nu hopen dat er nog meer mensen voor toernooien inschrijven, want we komen tot de ontdekking met elkaar dat als meer competitie en toernooien speelt word je beter gaat gooien en dat is weer goed voor je zelf en de club. Dan ga je petanque nog leuker vinden. Zaterdag over week spelen we thuis tegen Atlantic boules. Dit team heeft ook alles gewonnen dus het zou mooi zijn als we het thuis voordeel kunnen mee pakken en dus winnen. Dit was even een verhaaltje voor de liefhebber.

Gerard Schoone

Clubdag 2017 zeer geslaagd

Zaterdag 26 augustus was dit jaar de dag van de clubdag van DGG. De weergoden waren ons zeer goedgezind, het was de hele tijd niet te warm, niet te koud en er was in de verste verte geen sprake van regen.

Met meer dan dertig deelnemers was het gebruikelijke toernooi om het clubkampioenschap goed bezet. Het oorspronkelijk idee was om in eerste instantie drie wedstrijden te spelen en daar nog een vierde aan vast te plakken als het allemaal vlot genoeg verliep. Sommige partijen waren echter zeer spannend omdat men nogal aan elkaar gewaagd was en slechts tot kleine scores per mène kwam. Aan een vierde partij in de voorrondes zijn  we zodoende niet meer toegekomen.

Toen na drie speelrondes het stof was neergedaald hadden de mannen van de wedstrijdorganisatie er nog een kluif aan om te bepalen wie de finalisten zouden zijn omdat de resultaten zeer, zeer dicht bij elkaar lagen.

Uiteindelijk werd het een herenfinale met aan de ene kant Henk Hammingh en Frans Ludding en aan de andere kant

Anneke en Han 2e

Tijdens een sterk bezet toernooi in Zandvoort werden Anneke Visser en Han Beenders bij zowel de damesgroep als de herengroep 2e. Hun puntensaldo was helaas net iets te weinig om eerste te worden, maar toch, onze club heeft weer door hun prestatie wat reclame gemaakt .

Proficiat Anneke en Han

Doubletten juli

Hier een kleine impressie van de ons 1e open toernooi van de club. Zoals gewoonlijk was het weer erg heet op het veld. Niet een klein windje te bekennen en wel een zonnetje op het veld. Uiteindelijk schreven er 23 teams in en heeft de organisatie er alles aan gedaan om er 24 van te maken. Helaas is dit niet gelukt. Onder de goede leiding van Willem en Cor was het erg gezellig op het veld. Goede wedstrijden werden er gespeeld en iedereen zocht onder de bomen en parasols verkoeling. De vaste barbezetting door Tiny en Ria zorgde voor voldoende eten en drinken, zodat iedereen alle partijen goed voorbereid konden beginnen. Uit eindelijk hadden we een goede winnaars van het toernooi. Een mix van PUk en Gouda. Dit team kreeg het voor elkaar om als enige 5 partijen te winnen. Dus de terechte winnaars. Helaas verloren wij ( Ruud en Gerard ) na een spannende partij nipt van deze winnaars. Al met al kunnen we wel zeggen dat we op dit hele kleine succesje door kunnen bouwen. Hier en daar wat verbeter punten weg halen en dan maar hopen dat we ooit in de toekomst weer 64 teams kunnen begroeten. Op naar de volgende zondag 13 augustus, dan gaan we het weer opnieuw proberen. zie de foto's voor een kleine impressie.

foto1eopen

Bij de NPC is het team bestaande uit Peter de Wijn, Gerard Schoone en Toon Christiaans 4e geworden in poule A en heeft zich daarmee geplaatst voor de hoofdklasse. In poule B hebben Henk Hammingh, Cor Visser en Bert Bleeker het helaas niet kunnen bolwerken. Zij eindigden op de laatste plek en zijn daarmeee geplaatst voor de tweede klasse.

2 maart aanstaande is er weer een "Gezellig Gooien" toernooi bij DGG. Er zijn nog enkele plekjes vrij om in te schrijven. Klik hier voor de flyer.

Burgemeester Haarlemmermeer bij de prijsuitreiking van het Valentijns toernooi van de Spaanse Ruiter.

Er waren 4 verenigingen uitgenodigd: de Bulderbaan, de Vaste Voet , de Gouden Gooi en natuurlijk de Spaanse Ruiter (DSR). Er werd gespeeld in 6 poules van 4 teams en elk team dat als 1e eindigde had een prijsje gewonnen. Jaco was de grote animator achter dit toernooi en heette iedereen welkom. Er werden 3 partijen gespeeld en het ging er lekker ontspannen aan toe. Er werd veel gelachen over het mislukken van een bal plaatsen en het missen bij het schieten van de boules . De leeftijd liep erg uiteen, van 10 jaar tot 79 jaar, maar iedereen genoot. Tino en Dani werden 1e in hun poule en wonnen daardoor ook een prijs. Dani mocht even de wisselprijs vasthouden. Al met al een geslaagde avond met dank aan de organisatie en DSR.  

valentijn2017

Ga naar boven