cullompton.jpg

2e helft NPC

In de Petanque competitie werd er zaterdag begonnen met het programma van ons NPC team. We moesten tegen Elza Boules 2 spelen bij PUK. Op voorhand waren we favoriet, maar de 1e wedstrijddag moet je maar afwachten of het net zo loopt als in de 1e helft van de competitie. Alle spelers waren lekker op tijd. Tino, Dani, Marjon, Peter, John en Carel waren vandaag de spelers, die het moesten doen.

De 1e ronde doubletten schrokken we toch even, want de wedstrijd van Peter en Marjon ging niet zoals verwacht. Zij verloren hun wedstrijd met 13 – 9.  Er was natuurlijk wel een excuus, want Peter had iets te veel last van zijn rug.

Nu dan maar de hoop gezet op Tino en Dani, want deze stonden halverwege met 10 – 2 voor. Uiteindelijk werd het nog spannend, want de tegenpartij kwam terug tot 10 tegen 10. Maar gelukkig maakten zij het in de laatste mène uit met 3 punten en wonnen zij met 13 tegen 10. Gelukkig 1 tegen 1 en nu maar hopen dat John en Carel konden winnen. Dat zag er in het begin niet erg naar uit, want zij stonden tot het 7e punt telkens achter. Op een gegeven moment plaatste de tegenpartij iets minder en schoot Carel een paar keer een boule goed weg. Uiteindelijk werd het gelukkig nog 13 – 7 voor de kanjers. De druk was gelijk van de ketel, want de volgende partijen werden gewonnen. Peter, Carel en Marjon wonnen met 13 -5 en Tino, Dani en John met 13 – 10. Daardoor hoefde er in de laatste ronde nog maar 1 punt te worden gehaald. Dit lukte ruimschoots, want alle 3 de doubletten werden gewonnen. Lekker gevoel om op verder te bouwen naar de volgende wedstrijd. Dat is een thuis wedstrijd tegen Les Mille Iles. Ik moet wel even bekennen, dat je beter kan spelen dan als toeschouwer langs de kant te zitten. De eindstanden van de wedstrijden geven een iets vertekend beeld. Het was elke wedstrijd wel degelijk spannend. Maar goed voorlopig blijven we bovenaan staan.

Gerard Schoone

Ga naar boven