sheep.jpg

Clubdag 2017 zeer geslaagd

Zaterdag 26 augustus was dit jaar de dag van de clubdag van DGG. De weergoden waren ons zeer goedgezind, het was de hele tijd niet te warm, niet te koud en er was in de verste verte geen sprake van regen.

Met meer dan dertig deelnemers was het gebruikelijke toernooi om het clubkampioenschap goed bezet. Het oorspronkelijk idee was om in eerste instantie drie wedstrijden te spelen en daar nog een vierde aan vast te plakken als het allemaal vlot genoeg verliep. Sommige partijen waren echter zeer spannend omdat men nogal aan elkaar gewaagd was en slechts tot kleine scores per mène kwam. Aan een vierde partij in de voorrondes zijn  we zodoende niet meer toegekomen.

Toen na drie speelrondes het stof was neergedaald hadden de mannen van de wedstrijdorganisatie er nog een kluif aan om te bepalen wie de finalisten zouden zijn omdat de resultaten zeer, zeer dicht bij elkaar lagen.

Uiteindelijk werd het een herenfinale met aan de ene kant Henk Hammingh en Frans Ludding en aan de andere kant

Peter de Wijn en Wouter Meyboom. Na een zinderende partij waren het Peter en Wouter die uiteindelijk de strijd in hun voordeel wisten te beslissen.

 

 

Da dag werd traditioneel afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

Onze dank met name aan de beide dames (Ria Fakkeldij en Tiny Christiaans) die toch iedere keer weer onze toernooien weten op te luisteren met hun vrolijke en energieke aanwezigheid achter de bar. Verder natuurlijk ook dank aan iedereen die op wat voor manier dan ook heeft geholpen om er weer een geslaagd evenement van te maken.

Ga naar boven